Om mig

IMG_4122Jag heter Stina Fredenmark och bor vid havet i Nynäshamn på Trehörningen. Den omgivande naturen och havet är en mycket inspirerande miljö för kreativt filmskapande.

Min bakgrund är främst som nyhetsredigerare på TV4. Jag är van videofotograf och klippare med professionell kamera- och redigeringsutrustning som även används vid kurstillfällena.

Mitt mål är att stärka och inspirera ungdomar att våga ta sig själva och sina idéer på allvar. För mig är en viktig del i filmskapandet med ungdomar att de själva får berätta om sina erfarenheter på sina egna villkor.

De senaste åren har jag haft ett antal filmprojekt på hög- och mellanstadieskolor runtom i Haninge kommun. Det har varit alltifrån att göra animerad film, filmskapande på iPad och filmproduktioner med min egna professionella utrustning. I maj 2015 avslutade jag bland annat ett filmprojekt på HagaLyckebyskolan där jag tillsammans med elever och lärare på hög- och mellanstadiet gjorde sex stycken filmer utifrån skolans likabehandlingsplan.

Hösten 2017 startade jag upp Filminriktning på Ribbyskolan i Västerhaninge och håller i filmundervisningen i elevens val inom Estet/Bild/Film-profilen.

Filmlektik är mitt verktyg för att inspirera, lära ut, uppmuntra och stötta ungdomar.

IMG_7861

 

 

Välkommen till Filmlektik!

Namnteckning