Om mig

Med en flerårig bakgrund som redigerare på TV4 Nyheterna och produktionsbolag är jag en van klippare och videofotograf med professionell kamera och redigeringsutrustning som även används vid kurstillfällena.

Jag har gått magisterutbildningen Kultur Samhälle Mediegestaltning vid Linköpings Universitet, med inriktning på videogestaltning, utställningar och kulturarv. Tyngdpunken i utbildningen handlar mycket om att förmedla kunskap och forskning till allmänheten i form av video, texter, ljud samt interaktiva utställningar.

Ett av de främsta målen med mina filmkurser är att stärka och inspirera att våga ta sig själva och sina idéer på allvar. För mig är en viktig del i filmskapandet med ungdomar att de själva får berätta om sina erfarenheter på sina egna villkor.

De senaste åren har jag haft ett antal filmprojekt på hög- och mellanstadieskolor. Det har varit alltifrån att göra animerad film, filmskapande på iPad och filmproduktioner med min egen filmutrustning. I maj 2015 avslutade jag bland annat ett filmprojekt på HagaLyckebyskolan i Haninge där jag tillsammans med elever och lärare på hög- och mellanstadiet gjorde sex stycken filmer utifrån skolans likabehandlingsplan.

Hösten 2017 startade jag upp Filminriktning på Ribbyskolan i Västerhaninge och håller i filmundervisningen i elevens val inom Estet/Bild/Film-profilen.

Filmlektik är mitt verktyg för att inspirera, lära ut och uppmuntra till filmskapande!

IMG_7861

 

 

Välkommen till Filmlektik!

Namnteckning