Om Filmlektik

Filmlektik erbjuder möjligheten att få lära sig filmskapande. Genom att filma, klippa, skapa en storyboard, skriva manus, ljudläggning, producera, regissera och analysera film så utvecklas självkänslan och kreativiteten.

Om mig

IMG_7861

Jag har en flerårig bakgrund som redigerare/klippare och videofotograf på TV4 Nyheterna samt en bred pedagogisk erfarenhet från mitt arbete som filmlärare i grundskolan. Parallellt med Filmlektik driver jag Fredenmark Media där jag producerar rörligt bildmaterial åt företag, organisationer, skolor och privatpersoner.

Jag har gått magisterutbildningen Kultur Samhälle Mediegestaltning vid Linköpings Universitet, med inriktning på utställningar och kulturarv samt videogestaltning. Tyngdpunken i utbildningen handlar mycket om att förmedla kunskap och forskning till allmänheten i form av interaktiva utställningar, ljud, video och texter.

De senaste åren har jag haft ett antal filmprojekt på hög- och mellanstadieskolor. Det har varit alltifrån att göra animerad film, filmskapande på iPad och filmproduktioner med min egna filmutrustning. I maj 2015 avslutade jag bland annat ett filmprojekt på HagaLyckebyskolan där jag tillsammans med elever och lärare på hög- och mellanstadiet gjorde sex stycken filmer utifrån skolans likabehandlingsplan. Hösten 2017 startade jag upp Filminriktning på Ribbyskolan i Västerhaninge och ansvarade för filmundervisningen i elevens val inom Estet/Bild/Film-profilen.

Ett av de främsta målen med mina filmkurser är att stärka och inspirera deltagarna att våga ta sig själva och sina idéer på allvar.

Välkommen till Filmlektik!