Ribbys Filmelever – läsåret 2018/2019

Här kan du följa arbetet med alla filmprojekt i filminriktningen under läsåret. Senaste veckans händelser ligger högst upp. 

Vill du hänga med från början?
Scrolla längst ned på den här sidan!


Filmuppgift Manus Elevens val
Ribbyskolan Film på Youtube
Filmuppgifter och underlag
Upplägg ÅK 7 och ÅK 8 ht_18
Kontakt: stina.fredenmark@ribbyskolan.sehttp---pngimg.com-uploads-facebook_logos-facebook_logos_PNG19753http---pngimg.com-uploads-youtube-youtube_PNG13http-pngimg-com-uploads-instagram-instagram_png9.png


Vecka 38

ÅK 9 – Måndag 2018-09-23

Jonna och Jac började planera och spela in en form av annons för att få folk till filmen. Mitt i allt hittade Jac en märklig grej i manuset…


Vecka 38

ÅK 8 – Torsdag 2018-09-20

Sista filmlektionen den här terminen för första gruppen i åttan. De filmade och klippte in i sista! Till slut var det filmvisning i klassrummet.

 

ÅK 9 – Måndag 2018-09-17

Det har skapats ytterligare en filmgrupp i nian. De har skrivit en story och jobbar på manuset. Ett utkast till bildmanus hann de även med på måndagens lektion där de fick träna på att tänka ut hur de ska berätta i bilder. Vi gick även igenom kameran och utrustningen litegrann och de fick testa grejerna. Jonna och Jacqueline fortsatte på manus och planering. De testade även att annonserna för skolans filmklubb genom att skriva på tavlan.


Vecka 37

ÅK 7 – Fredag 2018-09-14

Idag lyckades alla tre grupper i sjuan filma allt material till sina filmer. Nästa gång är sista gången med film denna termin för denna grupp sjuor så då blir det redigering för hela slanten!


ÅK 8 – Torsdag 2018-09-13

Åttorna röjde bokstavligt talat på filmlektionen idag. En grupp slängde bänkar huller om buller för att scenografin skulle passa. Sedan klättrade de in och ut genom klassrummets älskade fönster. (De städade upp perfekt efter sig ska tilläggas) En annan grupp skulle ha dansscener i sin film så det blev för skådespelarna att ställa sig och flossa framför kameran!

 

ÅK 9 – Måndag 2018-09-10

Härmed skapar vi Filmklubben! Alla som är intresserade av film får vara med! Vår första filmproduktion heter ”Guldring Silverring” och är en rysare skriven av Jonna och Jacqueline. Vi behöver skådespelare, kamerateam, sminkörer med mera! Första träffen för er som vill delta sker nu på fredag den 14:e september i Aulan kl 13.30. Maila till stina.fredenmark@ribbyskolan.se så skriver jag upp dig på listan! Kan du inte komma då? Maila mig och säg att du vill vara med så kan du vara med på nästa träff.


Vecka 36

ÅK 7 – Fredag 2018-09-07

Vi en ny kamera på filminriktningen som de nya filmsjuorna tog till sig. Det var full aktivitet hela lektionen med kameraövningar, manusskrivande och bildmanus. Tre av eleverna lånade hem varsin kamera över helgen för att öva på.

 

ÅK 8 – Torsdag 2018-09-06

Det blev en del filmövningar med åttorna idag. Fokus, vitbalans, slutare, bländare och zoom måste en ha koll på! Några började titta igenom materialet de filmade i helgen.


ÅK 9 – Måndag 2018-09-03

Filmniorna jobbar vidare på manuset som de påbörjade i åk 8. Det är ett stort filmprojekt!

Filmuppgift Manus Elevens val


Vecka 35

ÅK 7 – Fredag 2018-08-31

Första mötet med filmsjuorna blev riktigt bra! De fick en snabb genomgång om filmskapande, hur en kamera fungerar, bildkomposition, om manus, kameravinklar och rörelser, ljud och ljus – vi skummade igenom de flesta delarna! Sedan delade jag in de i tre grupper och varje grupp fick börja fundera på filmidéer. Innan lektionen var slut hade alla grupper påbörjat manusskrivandet på sina Chromebooks.

IMG_0877.JPG


ÅK 8 – Torsdag 2018-08-30

Idag drog filmlektionerna igång med åttorna! De är indelade i fyra olika grupper och kommer att få testa på fyra olika saker under hösten med fyra olika lärare – bildredigering och grafisk form, teckning, drama och teater samt film såklart!

Min första filmgrupp träffade jag idag och många har haft film med mig förut. Vi gick rask igenom grunderna i filmskapande och kom på manusidéer! Nästa lektion ska de skriva klart manusen och börja filma. Korta och intensiva filmprojekt!

Grundkunskaper Ribbyfilm

 

ÅK 9 – Måndag 2018-08-27

Åttorna och blivit nior och det här läsåret ska vi göra FILM!Första filmlektionen med niorna detta läsår startade vi genom att ta del av @d4darious fenomenala video Top 15 Mistakes Beginner Filmmakers Make som går igenom 15 vanliga nybörjarmisstag när en gör film. Jonna och Jacqueline ska göra ett längre projekt som sträcker sig in i nästa år. Det har även tillkommit ett antal killar som är sugna på att göra film. Elliot vill t.ex göra en film om fiske. Hursomhelst så kan ni följa allt vi kommer att göra här på sidan och  på Instagram.http-pngimg-com-uploads-instagram-instagram_png9.png


Vecka 34

Start för Elevens val ÅK 7 och ÅK 8 – Torsdag 2018-08-23

Nu drar läsåret igång för Estet och Moderna medier och därmed även Ribbyskolans filminriktning. Kurskoderna för ÅK 7 och ÅK 8 i Google Classroom kan ni se här.

IMG_0744